Ervaringen uit de praktijk

Hieronder is een aantal ervaringen van cliënten uit mijn praktijk opgenomen waarin zij vertellen hoe zij mijn begeleiding en/of therapie hebben beleefd:

Vrouw 50 jaar:

Hoe moeizaam was mijn leven en zo vol angst dat mijn lijf en gedachten alles blokkeerden. Stond op de automatische piloot. Toen kwam ik in aanraking met jouw therapie en heel langzaam aan veranderde mijn kijk op mijn problemen. De oude ik van voor mijn ziekte kwam af en toe weer om de hoek kijken. Veel geduld heb je met me gehad, mijn gedachten vlogen iedere keer een andere kant op en jij gaf mij die ruimte en tijd om mezelf terug te vinden en weer vertrouwen te hebben in dat lijf waar ik zo in was teleurgesteld. Samen hebben we alle verdriet gedeeld, veel gelachen en nieuwe plannen voor de toekomst gemaakt. Lieve Anita, bedankt dat je me echt hebt gehoord, dat je me het gevoel van echt meeleven gaf. Je gaf me vertrouwen en leerde me vertrouwen te hebben in mezelf. Bedankt voor alles jij bent een Kanjer en ik kan weer verder met vertrouwen. Dit is hoe ik het allemaal heb beleefd en hierbij sluit ik deze periode af. Wens jouw Anita al het goeds wat je kunt wensen, samen met je gezin.

Man 18 jaar:

Mijn nieuwsgierigheid in (vooral) psychologie heeft mij naar deze vorm van therapie geleid. Ik kan zelf niet goed tekenen en dit maakte mij vrij verlegen in het begin. Deze verlegenheid werd telkens bestreden door de woorden “alles is goed”. In het begin had ik er niet veel vertrouwen in maar de dingen die uit lijnen, vormen en het totaal plaatje gehaald kunnen worden, zijn ongelofelijk. Dit heeft me niet alleen heel erg geholpen maar de therapie heeft mij ook meerdere malen versteld laten staan. De therapeute is aardig, zorgzaam en op precies de goede tijden luchtig! Deze therapie is een aanrader voor mensen die niet weten hoe ze zich in woorden moeten uiten en creatief zijn.

Vrouw 20 jaar:

Ik wilde je toch nog even zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben dat je mij afgelopen zomer zo geholpen hebt, zonder jou was ik nooit meer begonnen aan een HBO opleiding. Ik heb gisteren m’n 30 studiepunten binnen gehaald. Wie had dat gedacht! Super blij dat ik deze beslissing toen toch heb gemaakt, dank je wel.

Vrouw 53:

Een jaar geleden ben ik in therapie gegaan bij Anita.Ik zat niet lekker in mijn vel door mijn relatie en op het werk. Ik zag de wereld negatief en had een verkeerd zelfbeeld. Samen met Anita heb ik verschillende gesprekken en oefeningen uitgevoerd. Anita heeft mij inzicht kunnen geven om anders naar dingen te kunnen kijken, op een positieve manier. Ik heb Anita ervaren als iemand die echt naar mij luisterde. Al snel voelde ik mijzelf op mijn gemak en de ruimte waar de therapie plaats vond, was erg prettig. Op dit moment gaat het goed met mij maar als ik af en toe terugval in een negatieve spiraal, kan ik nu mijn gedachten omzetten naar het positieve, dit mede door de therapie.

Vrouw 48 jaar:

In augustus 2012 is bij mij borstkanker geconstateerd, na 8 chemokuren ben ik in maart 2013 geopereerd. De avond voor de operatie heb ik met Anita een gipsen borstbeeld gemaakt van mijn eigen borsten. Uiteindelijk zijn Anita en ik het borstbeeld gaan mozaïeken, dit als onderdeel van een verlies- en rouw therapie. Als je je borst moet verliezen is dit ook een proces van rouw, je moet afscheid nemen van de oude situatie. Na je operatie moet je opnieuw je lijf accepteren met maar 1 borst; dit is een heel proces en gaat zeker niet vanzelf. Anita heeft mij hier goed in bijgestaan, ze heeft me zorg op maat geleverd. Ze heeft gekeken naar mij als persoon en ingespeeld op wat ik op dat moment nodig had of waar behoefte aan was. Dit heb ik heel prettig gevonden. Je voelt je als mens gezien en gewaardeerd in zo een moeilijke periode in je leven. Dit heeft mij gebracht tot waar ik nu sta, ik ben nu sterker en weerbaarder dan voor dit alles. Ik heb het geaccepteerd en kan weer verder met mijn leven. Hier ben ik Anita heel dankbaar voor.

Vrouw 42 jaar:

Ik ben gekomen met hulpvraag om assertiever te zijn en om mijn emoties onder controle te krijgen. Nu sta ik sterker in m’n schoenen en voel me goed! Ik heb geleerd om mezelf beter te begrijpen en met andere ogen naar de medemens te kijken. Ik verwacht niet meer van een ander hetzelfde als hoe ik het zelf zou doen, en weet nu dat dat niet fout is! Durf me nu te laten horen als ik het ergens niet mee eens ben!