Even voorstellen

Mijn naam is Anita Hooyman (geboren in 1963), getrouwd en moeder van drie kinderen. Aandacht voor de medemens is voor mij altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik heb vroeger dan ook gekozen voor de verpleging waarin ik bij verschillende zorgorganisaties en in meerdere functies heb gewerkt.

In mijn werk vind ik het essentieel om ‘de mens achter de mens te ontmoeten’, hem of haar te helpen en hiervoor een luisterend oor te bieden. Binnen de grote organisaties in de gezondheidszorg vind ik dat steeds minder terug en blijkt er steeds minder tijd te zijn om werkelijk aandacht aan de mens te schenken.

Hierdoor is mijn passie steeds helderder en duidelijker geworden. Ik wil mensen begeleiden in het vinden van antwoorden op verlies- en levensvraagstukken, bij het creëren van oplossingen voor de problemen die spelen in het dagelijkse leven en om hem of haar de balans in het leven weer te helpen herstellen.

Uiteindelijk is de wens ontstaan om deze begeleiding en/of therapie vanuit een eigen praktijk te verlenen op een professionele- en multi methodische- wijze. Daarvoor ben ik verdere scholingen gaan volgen om daar op een juiste en vakkundige manier uitdrukking aan te geven.

“een ander helpen zichzelf te helpen”

Opleidingen/werkervaring

  • HBO-beroepsopleiding “SPSO” bij de Academie Integrale Menswetenschappen te Utrecht.
  • HBO-opleiding “Tekentherapie” bij Lisa Borstlap te Zutphen.
  • Post-HBO-opleiding “Rouw- en verliesbegeleider” LSR / HU bij het Landelijk Steunpunt te Amersfoort.
  • ‘Verlies in beeld; het werken met duplo-materiaal in verliessituaties’.
  • Diverse aanvullende bijscholingen, workshops, cursussen, supervisie- en intervisie- activiteiten.
  • Werkervaringen in verpleeghuizen, het Sofia kinderziekenhuis, de wijkverpleging, vrijwilligerswerk en in de eigen praktijk vanaf 2008.